keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Uusi vuosi Innsbruckissa

New year - new beginnings, new dreams, new hopes... Vuosi on vaihtunut uuteen, tammikuu vaihtunut helmikuuksi, ja kevät alkaa pian lähestyvän maaliskuun myötä tehdä tuloaan...

Uusi vuosi vaihtui tällä kertaa kauniiden Alppien alla Inn-joen rannalla Innsbruckissa; vuodenvaihde oli hyvä aloittaa hyvässä seurassa sekä ilotulitusten, musiikin, valoshow:n sekä kaduilla tanssivien ja laulavien ihmisten ympäröimänä.

Aattona paikalliset ystävämme kutsuivat meidät illallistamaan luokseen; tarjolla oli mm. tyypillisesti itävaltalaiseen uuteen vuoteen kuuluvaa liha-fondueta; lihanpaloja (tässä tapauksessa nautaa, kanaa ja possua) kypsennetään joko öljyssä tai keitossa. Meille onnekseni oli tarjolla keitto (öljyfonduesta en voi sanoa kuulleeni kehuja), jota kutsuisin ennemminkin lihaliemeksi. Tällainen slow food sopii muiden tarjottavien kera erinomaisesti illanviettoon ja seurusteluun. Voisi olla hyvä hankinta itsellekin, toistaiseksi kaapista löytyy vain suklaalle tarkoitettu fondue-setti.Edellinen uusi vuosi vaihtui Suomessa; Saksassa vietetyn joulun jälkeen poikaystäväni lensi kanssani Suomeen, joten vietimme uuden vuoden minulle tutummissa maisemissa. Tänä vuonna joulun olin itse Suomessa; Saksaan lensin vasta joulun jälkeen. Itävallassa asuvan poikaystäväni muu perhe siis asuu Saksassa, joten kahden maan väliä tulee siellä suunnalla minunkin reissattua.

Tällä kertaa sää oli Keski-Euroopassa aiheuttanut haasteita, joten aikainen lentoni oli siirretty kokonaan myöhemmälle, ja jatkoyhteys jätettiin omaksi selvitettäväkseni Frankfurtissa, jossa Lufthansan työtekijät juoksuttivat minua (ja muita) tiskiltä töiselle. Loppuviimein suuntasin Stuttgartiin myöhäisemmällä junalla. Koska lento oli myöhässä 4,5 tuntia, hain korvausta Flightright:n kautta, mutta korvausta ei tullut. Jos käy tuuri, parhaimmillaan korvauksia voi saada satoja euroja. Pitää siis tyytymäni kahvila/ravintola-voucheriin, joka sillä hetkellä oli kyllä ihan mukava lohtu.Kaipuu Innsbruckiin on kova. Poikaystäväni lisäksi olen rakastunut Alppeihin, ihmisiin on päässyt jo tutustumaan paremmin, ja kaupunki itsessäänkin alkaa tulla tutummaksi. Itse Innsbruckin keskusta ei ole kovin monimutkainen eikä suuri; osittain siksi pidänkin siitä. Alppien ohella vanhat, upeat, koristeelliset ja värikkäät rakennukset ihastuttavat ilmeisesti muitakin kuin minua; vieraiden kielien konsertti ja kameroiden edessä poseeraavat aasialaiset muistuttavat hyvin siitä kuinka turismi on Tirolin alueen tärkein elinkeino. 

Kuuluisa kultainen katto (Goldenes Dachl)
Vasemmalla upea Helblinghaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti